۱۳۸۸ مهر ۱۹, یکشنبه

به گزارش کمپین دفاع از حقوق باز داشت شدگان معترض:خانه سینما خواستار حل مشکل فاطمه معتمدآریا شد


به گزارش کمپین دفاع از حقوق باز داشت شدگان معترض:به دنبال جلوگیری از خروج فاطمه معتمدآریا، بازیگر سینما و مجتبی میرطهماسب، مستندساز از کشور که به دعوت آکادمی اسکار به آمریکا می‌رفتند مدیر عامل خانه سینما از مسوولان خواست تا فرصت باقی است مشکل این دو هنرمند را حل کنند.
محمد مهدی عسگرپور که به همراه تنی چند از سینماگران برای شرکت در برنامه «از نزدیک و شخصی» در حاشیه مراسم اسکار سفر کرده است در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا نوع رفتاری که اتفاق افتاده است را نگران‌کننده دانست.
وی با انتقاد از عملکرد مسوولان عنوان کرده است: اگر به ما اطلاع داده می‌شد که در بین اسامی که اعلام شده است دو تن از هنرمندان مشکلی برایشان وجود دارد به هر حال ما برای حل این مشکل تلاش می‌کردیم یا همکارانمان را مجاب می‌کردیم تا فرودگاه نیایند.
مدیر عامل خانه سینما معتقد است وقتی گذرنامه دو چهره سرشناس در فرودگاه و در مقابل مردم گرفته می‌شود، این موضوع به عنوان یک مشکل سیاسی در میان مردم قلمداد می‌شود.
عسگرپور در مصاحبه خود اعلام کرده است که این اتفاق اثرات خوبی در سفر آن‌ها نداشته است در حالی که هنرمندان ایرانی حاضر در برنامه «از نزدیک و شخصی» کوشش کرده‌اند تا این ماجرا به یک فضای سیاسی تبدیل نشود.
مسوولان دولتی هنوز توضیحی درباره ضبط گذرنامه فاطمه معتمدآریا و مجتبی میرطهماسب نداده‌اند اما به نظر می‌رسد ممانعت از خروج این دو سینماگر از کشور بی‌ارتباط با حمایت‌های آن‌ها از میرحسین موسوی در جریان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نباشد.
برنامه «از نزدیک و شخصی» با همکاری آکادمی اسکار و آرشیو تلویزیون «یو سی ال ای» برگزار شده است و به بررسی سینمای ایران اختصاص دارد.
در این برنامه که 17 مهر ماه آغاز شد و یک هفته به طول می‌انجامد هشت فیلم «به همین سادگی» اثر رضا میرکریمی، «بانوی گل سرخ» اثر مجتبی میرطهماسب، «به نام پدر» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا، «سفر به هیدالو» به کارگردانی مجتبی راعی، «مادر» اثر علی حاتمی، «پرونده هاوانا» ساخته علیرضا رییسیان، «گیلانه» به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد و «هفت و پنج دقیقه» فیلمی از محمد مهدی عسگرپور به نمایش در می‌آیند.
طرح این برنامه به دنبال سفر اعضای آکادمی اسکار به ایران و نشست آن‌ها با سینماگران ایرانی ریخته شده است و به نمایش فیلم‌ها، بازدید استودیوها و مراکز سینمایی آمریکا اختصاص دارد.
سید گانیس رییس پیشین آکادمی اسکار در نشستی که در اولین روز حضور سینماگران ایرانی در دانشگاه یو سی ال ای داشت سینمای ایران را سینمایی زنده و مردمی با معلومات و اطلاعات عمومی بالا توصیف کرد.
وی درباره برقراری ارتباط با ایران می‌گوید: ما چند وقتی است متوجه شده‌ایم که آکادمی سینمای آمریکا نیستیم بلکه آکادمی فیلم هستیم و بر همین اساس سعی کردیم با دیگر سرزمین‌ها ارتباط برقرار کنیم.
وی می‌افزاید: نخست به ویتنام رفتیم و سپس به ایران و در دیدارمان از ایران متوجه شدیم که سینمای ایران بیش از صد سال قدمت دارد و این یعنی همطراز با قدمت سینمای آمریکا.
گفتنی است سفر اعضای آکادمی اسکار به ایران در زمستان گذشته با واکنش‌های تندی از سوی برخی از فیلمسازان مواجه شد که عسگرپور آغازکننده آن را مشاور هنری رییس جمهور، جواد شمقدری دانسته و معتقد بود اگر حضور این گروه توسط افراد دیگری صورت می‌گرفت شکل مشروع به خود می‌گرفت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر