۱۳۸۸ مرداد ۱۸, یکشنبه

جمعی از روزنامه نگاران: به سوگ آزادی بیان می نشینیم


به گزارش کمپین دفاع از حقوق باز داشت شدگان معترض :تعدادی از روزنامه نگاران در جریان ناآرامی های اخیر در ایران بازداشت شده اند
حدود یکصد و پنجاه روزنامه نگار ایرانی با صدور بیانیه ای اعلام کردند به دلیل شرایط بد همکاران خود در این کشور و زندانی بودن تعداد زیادی از آنها، روز خبرنگار امسال را "به سوگ آزادی قلم و بیان" می نشینند.
این افراد در بیانیه خود نوشتند برای ابراز همدردی و همصدایی با همکاران دربندشان، از هر گونه "شرکت در مراسم تقدیر و تشکر از اصحاب رسانه و دریافت تبریک ها و هدایای نهادها، ارگان ها و سازمان های دولتی" خودداری می کنند. این بیانیه روز شنبه ۱۷ مرداد، همزمان با روز خبرنگار در ایران منتشر شد. امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به محدودیت های ایجاد شده بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشته اند: "روزنامه ها از کمترین آزادی بیان برای نقل - و نه حتی تحلیل - این روزهای پرآشوب و پراتفاق برخوردارند و عده ای به صورت غیرقانونی تا لحظه چاپ، بر تمامی جزئیات مطالب نظارت و مداخله می کنند." این روزنامه نگاران همچنین با اشاره به اینکه ده ها تن از همکارانشان نزدیک ۵۰ روز است در "بازداشت غیرقانونی و نگران کننده" هستند، به پلمب شدن ساختمان انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در آستانه برگزاری مجمع عمومی، "شب هنگام با دستور عجیب و خارج از عرف و روال دادستان تهران" اعتراض شده است.
امسال روز خبرنگار در حالی فرا رسیده است که روزنامه ها در شرایطی امنیتی و با استقرار ماموران امنیتی و اطلاعاتی در هیات تحریریه و چاپخانه ها، تحت فشار و سرکوب و سانسور قرار دارند و نه فقط به آنها گفته می شود چه ننویسند بلکه می گویند چه بنویسند.
جبهه مشارکت ایران
در این حال، انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران با انتشار بیانیه ای ضمن غیرقانونی خواندن پلمب ساختمان این انجمن، بر ادامه فعالیت خود تاکید کرده است.
این انجمن با قانونی دانستن فعالیت های خود در این بیانیه، به این نکته اشاره کرده است که تاکنون هیچ کدام از مراجع ذیصلاح درباره منع فعالیت آن اظهار نظری نکرده است.
این بیانیه می نویسد: " ضمن تقبیح این اقدام غیرمعمول و غیرقانونی، از تمامی مراجع دارای صلاحیت انتظار دارد تا به سرعت نسبت به فك پلمب،‌از ساختمان انجمن اقدام كرده و امكان خدمت رسانی دوباره این تشكل غیر دولتی را به حدود چهار هزار روزنامه‌نگار عضو خود، فراهم كنند.
جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز از پلمب ساختمان انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران انتقاد کرده و این حرکت را به معنی "محروم کردن اهالی مطبوعات و رسانه از تنها تکیه گاه مستقل خود" دانسته است.
این جبهه با صدور بیانیه ای ضمن تبریک روز خبرنگار از "ادامه بازداشت و سرکوب روزنامه نگاران مستقل و اصلاح طلب و تشدید بی سابقه فضای سانسور" انتقاد کرده است.
جبهه مشارکت در بیانیه خود نوشته است: " امسال روز خبرنگار در حالی فرا رسیده است که روزنامه ها در شرایطی امنیتی و با استقرار ماموران امنیتی و اطلاعاتی در هیات تحریریه و چاپخانه ها، تحت فشار و سرکوب و سانسور قرار دارند و نه فقط به آنها گفته می شود چه ننویسند بلکه می گویند چه بنویسند."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر